Blog

MUZIKAL HALOŠKO BRAJE

haloško braje

Ponavljali smo Muzikal Haloško braje s Tamburaši KUD-a Majšperk, pevskim zborom sv. Miklavža Majšperk, solisti (Mirko Vedlin, Janko Vedlin, Niko Sagadin, Franja Sagadin, Marija Bezjak, Tamara Sagadin, Branka Vedlin) in Frančekom (Marko Bezjak) in Micko (Andreja Doberšek).

Bili smo na Vurbergu – 13. 10. 2013, v Skorbi – 20. 10. 2013 in v domačem kraju, v dvorani KPC Majšperk – 27. 10. 2013. Krajši izsek iz Muzikla smo zaigrali še na Martinovanju na Prujski Gori – 11. 11. 2013.

To je bil zagotovo zelo obsežen projekt Kulturno-umetniškega društva Majšperk, saj smo v muzikal združili vse sekcije društva. Sodelovalo je okoli 50 nastopajočih in še nekaj tistih, ki jih ni bilo videti na odru, a so bili za ta projekt nepogrešljivi, saj so skrbeli za promocijo, sceno, pogostitev in da je vse teklo kot mora. Vsi smo se trudili, da bi predstavo kar najbolje odigrali, žrtvovali veliko časa, saj je bilo potrebno kar nekaj vaj. Vsem sodelujočim velika HVALA!

Projekt je bil nekaj posebnega. Nastal je čisto pravi, domači, haloški muzikal. Nismo si izposojali šolanih pevcev ali igralcev. Odločili smo se, da projekt izpeljemo z našimi člani – člani našega društva, da predstavimo nekaj kar je resnično značilno za naš kraj, za ta okoliš. Kaj bi to lahko bilo drugega kot vinska trta in največji jesenski praznik – trgatev. In tako je nastalo HALOŠKO BRAJE.

Dobili smo same dobre odzive ljudi in poželi navdušenje. Projekt ja uspel in morda se česa podobnega lotimo še kdaj v prihodnosti.
vurberk
vurberk2
vurberk3

Tamburaši gostili prijatelje iz Banja Luke

tambu ban luka1

Prijateljstvo ne pozna meja.

15. in 16. junija 2013 so Tamburaši KUD-a MAjšperk natanko po letu dni, odkar so gostovali v Banja Luki, gostili sedaj pri nas ansambel Zdravka Ćosića iz Banja Luke. V soboto smo goste pričakali pred KPC Majšperk in jih nato vodili po majšperku, da smo jim razkazali ta majhen, pa vendar bogat kraj. Z nami je bila ves čas tudi županja občine Majšperk, dr. Darinka Fakin in tudi gostje so s sabo pripeljali podžupanjo Banja Luke, go. Jasno Brkić.

Ogledali smo si muzej volne,  galerijo tovarna umetnosti, Ptujsko goro in bili pri Špajzi na kosilu. Kljub vročemu popoldnevu so tako gostje kot mi uživali v prelepi pokrajini in dobrotah, ki jih znajo pripraviti naši ljudje.

Zvečer pa smo bili priča velikemu koncertu obeh zborov. Presenečeni in vzhičeni smo bili, ko je publika pri zadnjih dveh skupnih pesmih vstala in pela z orkestri. Bil je poseben, veličasten trenutek. Pri Dolinci smo se nato dobro najedli, se družili in delili občutke, izkušnje ter nasvete, ter nazdravili na ponovno srečanje.

Z gosti smo si drugi dan ogledali še Ptuj, bili na gradu in dan zaključili s kosilom pri Majolki, ter slovesom od dobrih prijateljev.

MUZIKAL HALOŠKO BRAJE

haloško braje

Polletne priprave niso bile zaman. V petek, 12. oktobra so v novi dvorani KPC Majšperk obiskovalci lahko uživali ob petju , glasbi in smehu. Po predstavi so navdušeni odhajali domov, navdušeni pa smo bili tudi ustvarjalci, saj nam je uspelo in trud ni bil zaman.

Scenarij smo napisali sami , izbrali skladbe in dirigent tamburaškega orkestra Majšperk, Drago KLein, jih je priredil za orkester, ki je celotno predstavo s svojim igranjem povezal. Pela sta Franček (Marko Bezjak), Micka (Andreja Doberšek) in drugi solisti: Mirko Vedlin, Niko Vinkler, Franja Sagadin, Marija Bezjak, Janez Vedlin, Tamara Sagadin, Aleksander Hajšek, Branka Vedlin, Štefka Cep, Vikica Cep, Marija Križanec, Jožica Medved. Pri nekaterih pesmih, pa so oder napolnili še člani mešanega pevskega zbora sv. Miklavž Majšperk, pod vodstvom Lucije Cep. Vse pesmi so bile vpete v dogajane na trgatvi Frančeka in Micke, ki sta k delu povabila še svoje prijatelje, in ob trganju grozdja izdala še marsikatero dogodivščino iz njunega življenja. Te pa so se odvijale kot filmske projekcije na platno (montaža Dušan Leskovar).

Za ta projekt so se trudili vsi člani društva, ki so če ne v ospredju, pomagali v ozadju, s pripravljanjem scene, ali drugimi malenkostmi, ki pa so še kako pomembne, a niso vidne na odru.

Vsem hvala za ves trud – uspelo nam je!

 

Preberite tudi članek v VEČERU (objavljen 17. 10. 2012) – tukaj samo insert:

“Kulturno-umetniško društvo (KUD) Majšperk je v petek premierno predstavilo muzikal Haloško braje. Glasbena komedija, koktajl gledališke igre, petja, glasbe in povrh še videoprojekcij, je relativno neznan ustvarjalni žanr v teh krajih, nova zvrst na novem odru. Le vsebina je vsem dobro poznana, zasidrana v navadah prebivalstva. Po odzivih občinstva so ustvarjalci dobro opravili svoje delo, saj je bila predstava razprodana, zasedba na odru pa nagrajena z bučnim aplavzom…”

Vse pravice pridržane. Kud Majšperk.