TISTO, KAR MI PAŠE

CESTITKE cestitke2
Ni idej, kaj speči,
na mizi vedno je pecivo isto!
Pa tarnamo: »Zakaj ne bi še mi to jedli,
kar pri sosedu jejo – TISTO!«

To je uvodno besedilo knjižice z recepti članic KUD – a Majšperk, s katero smo se obdarile ob prazniku sv. Miklavža. Recepte smo pridno zbirale že celo leto, konec avgusta pa smo končno našle tudi čas, da smo jih uredile in oblikovale knjižico. V tej knjižici ne najdete samo receptov za različna peciva, kot bi morda kdo pomislil na prvi pogled, ko prebere uvodne vrstice. Potrudile smo se in pobrskale tudi za recepti za namaze in likerje, ki ne smejo manjkati na domačih zabavah in ob raznih drugih priložnostih. Končno je nastala privlačna knjižica, ki smo jo okrasile tudi s slikami, da si lažje predstavljamo, kaj bo na koncu iz vsega, kar smo zmešale skupaj, sploh nastalo. In tako je nastalo lepo darilo, ki smo si ga poklonile ob prazniku.
Knjižica receptov pa ni edina stvar, s katero smo se v našem društvu ukvarjali to jesen. Sredi novembra smo namreč organizirali delavnico, na kateri smo delali novoletne voščilnice. Letošnja delavnica se je malo razlikovala od prejšnjih, saj tokrat nismo izdelovali voščilnic v eni tehniki, ki bi si jo izbrali, ampak smo si namesto tega izbrali témo in potem ustvarjali…

Naša izbrana tema so bila novoletna drevesa in nastala je pestra paleta zelo lepih, izvirnih in za izdelavo enostavnih voščilnic.
Že tradicionalna pa je postala delavnica izdelave adventnih venčkov, ki jo pripravljamo z župnijskim Karitas – om zadnji petek pred pričetkom adventnega časa. Na njej z raznimi, večinoma naravnimi materiali izdelamo venčke. Le – ti so potem na prvo adventno nedeljo po obeh mašah na voljo ljudem, ki bi jih želeli imeti. Karitas pa na tak način dobi nekaj prepotrebnih sredstev. Veseli nas, da se nam na tej delavnici vsako leto pridruži več mladih, saj pod njihovimi rokami nastanejo lepi in izvirni venčki.
Da pa ne bi samo pri sosedu jedli »TISTO«, smo nekaj peciva po receptih iz nove, že druge, knjižice receptov pripravile na tudi na Miklavževo nedeljo, ko goduje naš farni zavetnik, sv. Miklavž in ga ponudile vsem, ki so ga le hoteli poskusiti. Če je pecivo, pripravljeno po teh receptih, res tako dobro, kot se zdi nam, pa boste morali vprašati njih… Ali pa boste morali prelistati novo knjižico receptov članic KUD – a Majšperk: »TISTO, kar mi paše«.

Franja Sagadin

No comments yet

Comments are closed

Vse pravice pridržane. Kud Majšperk.