VEČERNI PROGRAM RADIA DRAVINJSKI VAL

vpostelji2013

PRIREDITEV OB MATERINSKEM DNEVU 2013

Za mame se je vredno potruditi! Za nas žrtvujejo vsako minuto svojega življenja, če ne drugače so z mislimi vedno z nami. Vrnimo jim! Žrtvujmo se zanje in mislimo nanje. Na njihov dan – materinski dan pa jim pripravimo kaj posebnega.

V Kulturno-umetniškem društvu Majšperk se za mame vsako leto na ta dan posebaj potrudimo. Pripravimo jim zabave in smeha poln večer. Ta večer pa je namenjen tudi očetom, babicam in vsem ženam, ki še bodo ali bi rade postale mame in vsem, ki imajo radi otroke, jih vzgajajo z ljubeznijo, dobroto in pravičnostjo. Ta večer se je zgodil v petek, 22. marca 2013 v dvorani KPC Majšperk.

Preselili smo se v spalnico Frančeka (Marko Bezjak) in Micke (Andreja Doberšek) in bili priča čisto običajnemu noremu večeru in nori noči v zakonskem življenju. Franček je pozabil na materinski dan in Micki nič ni pripravil. Micka se jezna nanj ni hotela več pogovarjati, zato si je prižgala radio in poslušala poseben večerni program na radiu DRAVINJSKI VAL. Franček nikakor ni mogel zaspati, ko pa mu je končno uspelo, je sanjal nore sanje in se kričeč prebudil. Tudi Micka je poskušala zaspati in ji prav tako ni najbolje uspevalo. Ko sta že skoraj oba lepo zaspala, pa so ju zbudili njuni otroci (Matevž Vedlin, Zala Doberšek, Ajda Bezjak), ali pa sta zbudila kar drug drugega. Njune sanje in druge filme smo lahko opazovali na velikem platnu, v kulturnem programu pa se je odvilo kar nekaj glasbenih točk. Preko filma na platnu so se predstavili najmlajši iz našega društva s pesmico “Kaj mamici naj podarim”.  Zapel je Mešani pevski zbor sv. Miklavž Majšperk, pod vodstvom Lucije Cep, Miha in Peter Cep sta v duetu zaigrala na klavir in trobento, na violini smo slišali Simono Korošec, zaigrali so Tamburaši KUD-a Majšperk, pod vodstvom Draga Kleina, ob koncu pa so zapeli in na harmoniko ter bobne zaigrali še Ajda, Katarina, Lara, Jernej Bezjak in Klemen P. Slavnosta govornica je bila mama štrih otrok in še vzgojiteljica po poklicu – Tamara Peklar Korošec, ki nam je marsikaj zaupala o njenem življenju in čestitala vsem mamam ob njihovem prazniku.  Večer je minil ob glasnih aplavzih in smehu iz polne dvorane, iz katere so ljudje domov odhajali dobre volje, mamice in vse ženske pa še z rožico v rokah. Za rože se zahvaljujemo Občini Majšperk.

Vsem mamam čestitke ob prazniku z obljubo in priznanjem, da mislimo na vas tudi druge dneve v letu, ne le na materinski dan.

No comments yet

Comments are closed

Vse pravice pridržane. Kud Majšperk.