Tamburaši gostili prijatelje iz Banja Luke

tambu ban luka1

Prijateljstvo ne pozna meja.

15. in 16. junija 2013 so Tamburaši KUD-a MAjšperk natanko po letu dni, odkar so gostovali v Banja Luki, gostili sedaj pri nas ansambel Zdravka Ćosića iz Banja Luke. V soboto smo goste pričakali pred KPC Majšperk in jih nato vodili po majšperku, da smo jim razkazali ta majhen, pa vendar bogat kraj. Z nami je bila ves čas tudi županja občine Majšperk, dr. Darinka Fakin in tudi gostje so s sabo pripeljali podžupanjo Banja Luke, go. Jasno Brkić.

Ogledali smo si muzej volne,  galerijo tovarna umetnosti, Ptujsko goro in bili pri Špajzi na kosilu. Kljub vročemu popoldnevu so tako gostje kot mi uživali v prelepi pokrajini in dobrotah, ki jih znajo pripraviti naši ljudje.

Zvečer pa smo bili priča velikemu koncertu obeh zborov. Presenečeni in vzhičeni smo bili, ko je publika pri zadnjih dveh skupnih pesmih vstala in pela z orkestri. Bil je poseben, veličasten trenutek. Pri Dolinci smo se nato dobro najedli, se družili in delili občutke, izkušnje ter nasvete, ter nazdravili na ponovno srečanje.

Z gosti smo si drugi dan ogledali še Ptuj, bili na gradu in dan zaključili s kosilom pri Majolki, ter slovesom od dobrih prijateljev.

No comments yet

Comments are closed

Vse pravice pridržane. Kud Majšperk.