Foto – video sekcija

V foto-video sekciji se ukvarjamo z snemanjem, fotografiranjem in ozvočevanjem. Če bi povedali na kratko smo bolj tehnična sekcija in z našim delom in ustvarjanjem dopolnjujemo ostale sekcije društva da lahko delajo brezhibno.

Naš samostojen projekt je foto natečaj, ki smo ga prvič priredili jeseni leta 2006 v okviru občinskega praznika in ga izvajamo vsako leto. Vse prispele slike pregleda in oceni vrhunski slovenski fotograf in častni občan občine Majšperk, g. Stojan Kerbler, ter izbere najboljše katere dobijo praktične nagrade. Ta natečaj je namenjen amaterskim in polprofesionalnim fotografom, da pokažejo svoje znanje in se še mogoče naučijo kaj zraven. Veseli nas, da je z leta v leto več udeležencev natečaja in tudi zmeraj več dobrih fotografij.

Dosti se ukvarjamo z ozvočevanjem saj vse prireditve društva ozvočujemo sami. Ozvočujemo tudi nastope tamburaške skupine.

S snemanjem se ukvarjamo tako na video kot tudi na avdio področju. Snemamo in produciramo filmčke s pomočjo dramsko ustvarjalno-literarne sekcije. Posneli smo tudi dva koncerta našega zbora.

Z pomočjo dramsko ustvarjalno-literarne sekcije smo izdali dva DVD-ja z našimi filmčki in z naslovi FRANČEK-MICKA IN ŠAJTRGA ter KAJ NAM PA MOREJO, HALOŽANI.SMO

 

Predsednik sekcije je Dušan Leskovar

Vse pravice pridržane. Kud Majšperk.